Billiga webbhotell

Prissättningen lockar, men vilket webbhotell som blir billigast beror på många faktorer.

Det finns gratis webbhotell och webbhotell som är nästan gratis medan andra kostar flera tusen kronor varje månad. Skillanden är inte alltid uppenbar.

Obegränsat


System- och bandbreddsresurser är inte obegränsade därför blir det relativt enkelt att genomskåda de sämsta alternativen som lockar med fri trafik eller obegränsat utrymme för din hemsida. I många fall finns det luddiga formuleringar i de finstilta villkoren som ger webbhotellet rätt att stänga ner ditt konto när du inte längre är lönsam som kund.

Jättestora konton


De blir fler och fler som förösker locka till sig kunder genom att ha mycket väl tilltagna konton. Men om din webbsida bara tar upp 10 MB utrymme, spelar det då någon större roll om ditt konto har en kapacitet på 20 MB, 100 MB eller 10 gigabyte? Det är inte många hemsidor som behöver mer än 100 MB utrymme och de som verkligen behöver mer än 1 GB är ännu färre.

Om behovet av utrymme kommer upp i flera gigabyte är det sannolikt att kraven på processorkraft, minne eller trafik innebär att det är dags att flytta webbplatsen till en egen server istället.

Nertid kostar


Har du en privat hemsida som bara besöks av dina vänner kanske det inte gör så mycket om sidan inte går att nå under en timme någon gång då och då. Om du istället bedriver din affärsverksamhet över internet med exempelvis en webbutik kan du förlora tusentals kronor om sidan inte fungerar på en timme.

Det går att spara i bästa fall ett par hundralappar per månad på att välja webbhotellet med lägst månadsavgift. Men om tusenlapparna rullar iväg vid ett driftstopp är det billigare i längden att satsa på kvalitet.

Telefonsupport


En annan skillnad är hur pass webbhotellen svarar i telefon. Vissa webbhotell har generösa telefontider med personal på plats med andra inte svarar i telefon alls. Värst är kanske kategorin som utlovar telefonsupport nära på dygnet runt men som aldrig svarar i telefon när det kommer till kritan.

Har du råd?


Det är den frågan du måste ställla dig: Har du verkligen råd att välja ett för billigt webbhotell. Dyrt behöver inte vara bra, men talesättet att man får vad man betalar för har en kuslig förmåga att slå in.

Billiga webbhotell